Вие сте тук: Начало » Актуално » Помощникът на атентатора от Сарафово е бил два месеца в Несебър
  Помощникът на атентатора от Сарафово е бил два месеца в Несебър

  Помощникът на атентатора от Сарафово е бил два месеца в Несебър

  Помощникът на атентатора на летище Сарафово е бил на квартира в Несебър близо два месеца. Делото за атентата се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.

  „В деня на атентата той си беше платил нощувката, но не се върна…По това време в Несебър вървяха датски и български студенти да търсят нощувки, квартири и в първия момент като го погледнах помислих, че е студент – с добър вид, с раничка, типично по студентски. Говореше много добре английски… Всяка сутрин в 9 часа излизаше, следобед различно се прибираше”, разказа Николинка Андреева, собственик на семеен хотел в Несебър.

  „Той си беше абсолютно обикновен турист. Аз не можах да разбера, че неговите документи са фалшиви… канадски паспорт, плати си, поиска даже по-евтина кола. По никакъв начин не изглеждаше притеснен, много лъчезарен, много усмихнат, приятелски настроен”, спомня си Стоянка Тодорова, служител в туристическа фирма.

  „Съмнителен турист, защото каза, че дошъл да си търси жена в април месец – нали знаете, че туризмът още не е почнал през април месец, какви жени ще намери? Каза, че бил евреин, пък се оказа че не е”, коментира Жеков, цитира Кросс.

  Мегаделото за атентата в Сарафово се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.

  Горе