Състезанието „Млад огнеборец“ на 31 май в Поморие

На 31 май 2018 г. в Поморие ще се проведе областно състезание на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”, в което ученици на възраст от 10 до 16 години получават теоретична и практическа подготовка по пожарна безопасност, провеждат тренировъчна и състезателна дейност.

Оспорваната надпревара на 31.05.2018 г. ще започне в 10.30 часа, на градския стадион. Участие в нея ще вземат 15 отбора от общините: Поморие, Бургас, Айтос, Карнобат, Несебър, Царево, Средец, Приморско, Созопол, Камено и Малко Търново. По традиция отборите ще премерят  сили в две дисциплини „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 м. щафетно бягане с препятствия“. Уменията им ще бъдат оценявани от професионалисти, а като специални гости на стадиона ще присъстват и два представителни отряда от Естония и Германия.

Движението Младежки противопожарни отряди “Млад огнеборец” е с международен характер. На всеки две години  Международната асоциация на пожарните и спасителните служби /CTIF/ организира състезания между млади огнеборци, включващи различни спортни дисциплини.