Вие сте тук: Начало » Общество » Община Поморие с отворени врати за децата на Каблешково на 12 октомври

Община Поморие с отворени врати за децата на Каблешково на 12 октомври

obshtina_pomorieВодени от желанието да създадат нова традиция в историята на местното самоуправление, преди 18 години делегатите от Националното сдружение на общините в България вземат решение на 12 октомври да се отбелязва Денят на българската община.

Още през 2012 г. кметът на община Поморие Иван Алексиев поде инициатива, целяща да заинтригува дори най-малките и да провокира активното им участие в това, което се случва на родното им място, съобщават от Община Поморие. Инициативата се казва „Ден на отворените врати” и дава възможност на деца от различни училища в общината да разберат как функционира общинската администрация, да се включат в работния процес и да поемат за кратко отговорностите на служителите.

Вече седем години превърналият се в традиция ден бива очакван с голямо нетърпение от всички, а най-вече от децата. Този път на гости в Общината ще бъдат учениците от  ОУ „Св. Паисий Хилендарски” гр. Каблешково. Предстои те да проведат вътрешни демократични избори, за да определят кмет и екип, които на 12.10.2018 г. ще поемат общинското ръководство за един ден.

Един коментар

  1. Отворени врати са когато кажеш новата ставка за данък МПС, всичко друго са алабалистики и турски локум.

Горе