Отложиха делото по изпълнение на съдебна поръчка за граничарите, разследвани в Турция за смъртта на бракониер

syd-bsРайонният съд отложи делото по изпълнение на съдебна поръчка относно четиримата граничари, разследвани в Турция за смъртта на бракониер, предаде Радио Фокус. Причината е необходимостта от технологично време, за да се събират нужните доказателства, които да гарантират правата на защита на четиримата български граничари. Съдът отложи заседанието за 9-ти ноември, 14.00 часа.
Четиримата граничари – Михаил Цонков, Николай Костов, Живко Петков и Николай Петков, бяха посрещнати с аплодисменти от събралите се в тяхна подкрепа жители на Бургас пред Съдебната палата в града.
„Радвам се, че има толкова будни българи. С общи усилия ще постигнем това, което всички очакваме, а то е оправдателна присъда или прекратяването на делото. Ние всички сме си свършили нашата работа, това е бил нашият дълг, опазили сме държавните граници и тези на ЕС. Благодаря на всички, които застанаха зад гърба ни и продължават да ни подкрепят“, каза Михаил Цонков, обвинен за смъртта на турски бракониер, нарушил морската ни граница край Резово.