Вие сте тук: Начало » Политика » Започна обновяването на ул. „Мусала” и част от ул. „Княз Борис I”

  Започна обновяването на ул. „Мусала” и част от ул. „Княз Борис I”

  trotoarОП „Благоустройство, комунални и строителни-ремонтни дейности” от започна работа по обновяването на ул. „Мусала” в квартал „Свети Георги”, Поморие. Тротоарите и пътният бордюр ще бъдат изцяло подменени чрез полагането на нова бетонна паважна настилка. С цел подобряване на пътната безопасност ще бъдат направени напречни маркировки за ограничаване скоростта на движение. На всички пешеходни пътеки ще се изградят и подстъпи, осигуряващи достъпна среда за хора с увреждания и майки с детски колички, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

  Паралелно с дейностите по ул. „Мусала”, ОП БКСРД обновява настилките в още два участъка от ул. „Княз Борис I” – в района на НЧ „Светлина 1939” и пред  „Тива“.

  С достъпна среда за хората с увреждания скоро ще бъде и кръстовището на улиците „Солна” и „Европа”. Изграждат се необходимите подходи, като успоредно с това се оформят джобове за контейнерите за битови отпадъци, с което ще се осигури по-добра видимост за шофьорите.

  2 коментара

  1. А кога ще разшерите ул.Елин Пелин

  2. Към всички подстъпи за пешеходни пътеки поставете осветление! Разберете, че на 95% от всички пешеходни пътеки са неосветени, и нямат никаква видимост! На всичкото отгоре Общината сама не спазва Закона за движение по пътищата /правилото за 5-те метра не е спазено, като това възпрепятства, както пешеходци, така и водачи/!
   Тротоарите трябва да се "реформират", не да се ремонтират! В поморие имаме повече тротоари, от колкото актуални на условията пътни артерии!
   През летния сезон на место чист морски въздух, ние дишаме изгорели газове на автомобили, които си търсят къде да паркират! Шума от музиката била вредна, но вредните емисии на таратайките, не!? Г-н Кмет, Съветници, Вие ядете ли изгорели газове? Колко от Вас имат заведения за хранене? Толкова сте зле, че ме е срам от Вас, срам ме е да Ви гледам дори!
   После се чудите защо децата Ви заболяват от нищо, придобиват имунна недостатъчност, развиват бактерии, които са нетипични за нашите условия и т.н. Мога да продължа с тази тема, но като гледам ремонта на тротоарите е по-важен за Съветниците!

  Горе