Вие сте тук: Начало » Политика » МРРБ одобри проект за саниране на бившия Медицински пансионат

  МРРБ одобри проект за саниране на бившия Медицински пансионат

  pans2Проектното предложение на Община Поморие за саниране на бившия Медицински пансионат бе одобрено за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, Приоритетна ос 2 „Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони”, сградата ще придобие нов облик и ще стане по-приветлива и уютна за всичките си посетители, съобщават от пресцентъра на Община Поморие.

  „С много усилия през 2014 г. успяхме да вдъхнем живот на някогашния Медицински пансионат и да го превърнем в многофункционален комплекс. Вече 5 години той ежедневно приютява стотици жители на град Поморие и съм щастлив, че успяхме да се преборим за това финансиране. Предстоят мащабни дейности, които значително ще допринесат за подобряване на условията в сградата”, каза кметът Иван Алексиев.

  Освен външното саниране с подмяна на дограми и ремонт на покрива, във всички вътрешни помещения ще бъде направено освежаване, а където е необходимо – и цялостно обновяване. Изпълнението на заложените в проекта дейности ще спомогне за: подобряване на енергийната ефективност на сградата, намаляване на крайното потребление на енергия, рентабилна експлоатация, устойчиво управление и поддръжка.

  Подписването на договора за финансиране предстои, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде отпусната е 1 198 568,67 лв.

  Горе