Вие сте тук: Начало » Актуално » Музиката на Бах събира на 29 май почитателите на класическата музика в Областна администрация-Бургас

    Музиката на Бах събира на 29 май почитателите на класическата музика в Областна администрация-Бургас

    oblastna_ipravaКласическата музика нямаше да бъде такава, каквато я познаваме, без Йохан Себастиан Бах – в това ще се уверят  зрители на поредния концерт на Камерен струнен оркестър при Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров“, който ще бъде посветен на творчеството на гениалния бароков композитор.

    Бах оставя колосално творческо наследство – повече от 1000 произведения в различни жанрове. Те са пример за истинско майсторство в композирането и гениално вдъхновение. Самият  композитор е бил изкусен изпълнител на клавесин , орган и цигулка, и е писал произведения за почти всички инструменти. На практика няма музикант, който да премине обучението си без да се запознае с творчеството на Бах.

    Музикалните шедьоври  на великия немски композитор ще бъдат изпълнени от Солисти, Тромпетен ансамбъл и Камерен оркестър с диригент Петя Тончева.

    Музиката на Йохан Себастиан Бах събира утре, 29  май почитателите на класическата музика в Бургас в залата на Областна администрация. Начало 18 часа, вход свободен.

     

     

     

    Горе