Близнашки: Борисов има проблем да прави разделение в ролята на властите

Премиерът в оставка Бойко Борисов има проблем да прави разделение в ролята на властите. Това заяви бившият служебен премиер Георги Близнашки пред БНТ.

Борисов направи фатална грешка – нямаше необходимост да се обвързват резултатите от президентските избори с оценка за управлението на държавата и да подава оставка, отбеляза Близнашки.

Георги Близнашки коментира, че новоизбраният президент Румен Радев трябва да насрочи датата за следващите парламентарни избори, тъй като той е този, който ще разпусне сегашното народно събрание. Все пак Близнашки призова да се изчака решението на Конституционния съд.

При трети мандат, връчен на Патриотичния фронт, е възможно именно те да съставят кабинет в рамките на този парламент, прогнозира Близнашки, цитиран от Кросс. Той допълни, че партийните централи трябва да стоят настрана при съставяне на служебен кабинет.

При въвеждане на мажоритарна избирателна система, резултатите ще изглеждат много зле и в парламента ще влязат тези, които могат да си платят. „Нека да изпием горчивата чаша сега, преди да посегнем на Конституцията. Отминалият референдум е сериал, на който тепърва ще му гледаме трагичните последици. Имаме най-добрата Конституция в Източна Европа, не бива с лека ръка да посягаме на основния закон, призова Близнашки.