Бойчев: Престъпността първа усеща слабостта на едно управление

Престъпността първа усеща слабостта на едно управление. Това каза в седмичното обзорно-коментарно предаване „Метроном” на радио „Фокус” зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Жельо Бойчев по повод поредицата от побои в страната през последните седмици.

Според него тези прояви на агресия създават усещане за липса на държавност в обществото.
„Това мнозинство, което излъчи правителството на „Борисов 3″, до момента продължава да не може да представи на българския парламент нито законодателна, нито управленска програма, по която да работи. Не успя да разчете ясно знака, който ние от БСП дадохме в началото на работата на Народното събрание, давайки си сметка за сложната обстановка, в която се намира страната, и множеството предизвикателства пред нея”, каза още Бойчев.

“Казахме, че по въпросите, свързани с външната политика и националната сигурност, сме готови да седнем на разговор, диалог и да търсим съгласие, отразяващо националния интерес на страната, и сме готови да го подкрепим. Показахме го и с предложението за декларацията, защото знаете погромът, когато беше в македонския парламент, и с декларацията, с която подкрепихме усилията за подписване на Договора за добросъседство с Македония. Трябва да се дават и добрите примери. Искахме този разговор и това поведение да продължи и по темите, свързани с председателство. Ето, искахме по тези въпроси да постигаме съгласие, но условието е разговорът да се провежда в българския парламент”, обясни народният представител от БСП.

По отношение на работата на Временната комисия, която имаше за цел да разнищи казуса с нецелесъобразно разходваните средства в НДК, Жельо Бойчев даде положителна оценка. Той заяви готовност, че левицата ще продължи да следи за нередности във властта, но и ще я подкрепя, когато това се отнася до националния интерес.