Борисов настоя за драстични мерки срещу нарушителите по пътищата

Министър-председателят Бойко Борисов определи като недостатъчни предлаганите от МВР законови промени за прекратяване на нарушенията, водещи до тежки пътни инциденти, и поиска до понеделник да му бъде представен проект с драстични мерки, които да доведат до спиране на убийствата на пътя.
„Не може да продължава с това безогледно шофиране и неспазване на закона! Не може да се качваш пиян и това да не се води предумишлено убийство! Войната в Афганистан взема по-малко жертви годишно от това, което се случва в България! Е тогава ние това не трябва ли да го изведем като закон, приоритет, парламентът и ние?”, коментира премиерът по време на днешното правителствено заседание.
Той препоръча да се включат мерки като незабавно задържане на автомобила на извършилия груби нарушения и механизъм за бързо налагане на наказание. „Цялостната ни съдебна реформа са включително и тези неща. Дай му право – дежурен съдия веднага решава проблема”, казва министър-председателят.

1 коментар

  1. Боко тиквата

    Само с приказки не става.Популиста Борисов имитира дейност чак когато ножа опре до кокала.При толкова фрапиращи случаи на нарушения и безмислено отнети човешки животи под натиска на медии изказа някакво мнение.Нп въпроса е друг.Защо не инструктира парламентарната си група да внесе законопроект срещу нарушенията които визира.Дамсе отнемат книжки и при нови нарушения затвор или глоби от порядъка на 2000-10 000 лева при рецидиви.