БСП за първите два месеца на кабинета „Борисов” 3 – „нестабилност и корупция”

“Нестабилност и корупция” – така БСП определи първите два месеца на кабинета „Борисов” 3. На пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че 2 месеца, откакто е избрано правителството, Бойко Борисов “изпуска нещата от контрол”. Тя изтъкна, че правителството все още няма управленска програма и обърна внимание, че то е започнало работа с корупционни скандали, които продължават и до днес. Нинова изброи уволнен заместник-министър и взаимните обвинения за НДК. Според лидера на БСП освен нестабилност заради правителството има и разделение на обществото. Нинова коментира, че правителството разделя едни групи срещу други и даде пример с противопоставянето на заплатите на МВР срещу тези на учителите, както и напрежението в Асеновград, където се противопоставят една група български граждани срещу друга, цитира Агенция Фокус.
Нинова посочи и тежката война между институциите, която се е завихрила с комисията „анти Радев“. Според нея по тема „Сигурност“ се искат конкретни действия, не приказки и анкетни комисии срещу президента.
След оценката на правителството, лидерът на БСП оцени и 6-те месеца от началото на мандата на държавния глава Румен Радев. Корнелия Нинова заяви, че БСП му дава висока оценка, защото е изключително последователен в изпълнението на обещанията си.