Бургазлийка ще представя България на Световно първенство по лека атлетика

Никол Андонова от „Европул Бургас“ ще представя България на Световното първенство по лека атлетика за младежи и девойки младша възраст, което ще се проведе през месец юли в Кения.

Никол извоюва това право с блестящото си представяне на Националния шампионат в София, където в рамките на един час спечели безапелационно две шампионски титли в две различни дисциплини и това в условията на дъжд, мокра настилка на пистата и доста хладно време.

Възпитаничката на треньора Петър Райков  постигна изключителен резултат на 100 метра с препятствия  като спря хронометрите с време 14.12 сек. С това постижение Никол слезе под норматива  от 14.25 сек и се класира за участие на Световно първенство, нещо което бургаски лекоатлет  не е постигал до момента. По този начин тя защити и титлата си от 2016 год.

В столицата Никол остави своите конкурентки далеч зад себе си и в състезанието на 100 метра гладко бягане. Тя грабна първото място с време 12.34 сек, а нейната подгласничка финишира с резултат 12.68 сек.

От националния шампионат за младежи и девойки младша възраст клуб „Европул Бургас“ се завърна с общо три златни и един сребърен медали.  Ванеса Александрова се окичи с шампионски медал в седмобоя, а Радослав Свирецов зае второто място в състезанието по десетобой при момчетата.

С представянето си в столицата момчетата и момичетата от „Европул Бургас“ показаха, че са част от един вече утвърден лекоатлетически център.