България триумфира над Холандия с 2:0

България записа много важна победа над Холандия с 2:0 на стадион “Васил Левски” в световна квалификация от група “А”. Българският отбор,начело с  Петър Хубчев  игра организирано и се изкачи на 3-то място в групата с 9 точки, зад Швеция (10 т.) и Франция (13 т.).

Още в 6-та минута на мача българите поведоха в резултата. Балонно центриране на Симеон Славчев достигна до Спас Делев, защитник и вратарят на Холандия не се разбраха и нашият нападател изскочи сам срещу опразнената врата , за да открие за 1:0. В 20-та минута Георги Костадинов подаде с глава към Спас Делев, който получи топката с гръб към вратата, извъртя се отлично, освобождавайки се от съперник и с уникален удар от границата на наказателното поле направи резултата 2:0.  Така в герой на вечерта се превърна Спас Делев

Последва натиск от страна на “лалетата”, но те така и не успяваха да стигнат до точен удар към вратата, пазена от Николай Михайлов.  През второто полувреме, холандците опитаха да стигнат до гол, но добрата и организирана бъгарска  игра ги затрудни максимално. Така България триумфира над Холандия с 2:0.