Вежди Рашидов: Помнете ми думата – ще се ликвидират банки

„Едва ли остана човек, който не е разбрал, че КТБ трябва да бъде оздравена. Тази банка бе атакувана. Тя трябваше да бъде нарочно фалирана. Избрано бе времето – да няма парламент. Избран е денят, формата на атаката”, заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в интервю за BTV, цитира КРОСС.

„Да, аз ще изгоря с пари. Но ние всички сме данъкоплатци. А аз твърдя, че съм добър данъкоплатец. Бях един от богатите артисти в България, но станах дъвка в устата на какви ли не моралисти и медии. И въпросът не е дали аз ще загубя парите си. Проблемът е този рецидив, този тумор да не продължава”, каза бившият министър на културата.

„Държавата кляка много бързо. Запомнете ми думата – ще се ликвидират банки. Вместо да питаме точно и ясно – кой краде парите на българските граждани, ние си говорим общи приказки”, отбеляза Вежди Рашидов.

„Трябва да се знае – за разлика от политиците, които ходят добре облечени и хапват в ресторанти, българският народ е много зле. Затова трябва да се състави правителство. За първи път виждам Бойко – а аз го познавам доста отдавна, в нова светлина. Той прати три прекрасни дами – уравновесени, нормални, симпатични жени да водят диалог по нов модел. Защото има и много сбъркани хора в политиката”, каза Рашидов в коментар на следизборната ситуация.

„В името на българската държава водачите на партиите трябва да се съберат, да сведат глави и… да убият Октопода. В момента Бойко има една задача – да направи правителството. После ще убием Октопода. Това е битката, която трябва да се води, а не персонални такива”, посочи той.