„В очакване на Коледа“- конкурс за изработка на кукла

Национален конкурс за изработка на кукла по инициатива на   Сдружение „УСМИВКА“ Бургас  в партньорство  с  Читалище „Св. Св. Кирил и Методий  1985“ к-с Меден  рудник и  под патронажа на Заместник Областния Управител на Бургаски регион  Севдалина Турманова. Конкурсът е в подкрепа на кампанията „Подари Коледа на дете, за да има повече усмихнати очички“

За четвърта поредна година се организира Национален  конкурс  „В очакване на Коледа“  за изработка на автентична кукла, кукла-ангел или кукла по избор.

Условия на конкурса:

  • Могат да участват деца от 5 до 14 години.
  • Куклите може да бъдат изработени от следните материали – плат, керамика, вълна, прежда, стъкло, кратунки, шума, зебло, дантели и др.  Тази година няма да се оценяват кукли изработени от хартия.

Творбите ще бъдат оценявани от жури в 3-категории за:

  • 1-ва награда – „Най-стилна кукла“
  • 2-ра награда – „Най-автентична кукла“
  • 3-та награда – „Най-оригинална кукла“

Изработените  кукли можете да изпращате до 10.12.2015г. на адрес: гр. Бургас к-с “Меден рудник“ бл.425, Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985г.“ за конкурса за кукли.

Всяка кукла трябва да е съпроводена с етикет, на който да са описани, местонахождение, адрес, трите имена на автора на творбата, възраст, училище или детска градина, телефон и имейл за контакт.

За победителите в конкурса ще има награди, а за всички участници  грамоти и сетификати  , които ще им бъдат изпращани по електронен път.

ВАЖНО!

Творбите няма да се връщат и след приключване на конкурса ще бъдат разпродадени в Благотворителен базар. Средствата от продажбата в базара ще бъдат използвани за деца , чиито семейства са пострадали при наводнението през месец  октомври 2017г. в Община Камено. Така ще подкрепим  инициативата „Подари Коледа на дете,  за да има  повече  усмихнати очички“!

Друга част от куклите ще бъдат дарени на деца от социални домове и общински жилища в подкрепа на кампанията  .

Официалното награждаване ще се състои на 18.12.2017г. в сградата на Областна администрация Бургас

За повече информация:

Читалище „Св. Св. Кирил и Методий  1985“   056/85 22

chitalishte_km@abv.bg

Бургас  к-с “Меден рудник бл. 425 “ Читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1985“ за конкурса за кукли.