“Ден на професиите“ стартира в Бургас

Проектът “Ден на професиите“ стартира в Бургас по инициатива на младежката програма на Ротари Интернешънъл и ще бъде осъществен и на национално равнище от Ротаракт клубовете в България.

Ден на професиите“ е напълно безплатно събитие, насочено към ученици в гимназиална възраст, изправени пред важното решение къде да продължат своето образование и каква специалност да изберат.

Целта на проекта е те да се запознаят с възможностите и перспективите на различни специалности и професиите, които могат да изпълняват след завършването им.

Мероприятието ще се състои в серия от изключително интересни презентации, представени от млади, ентусиазирани и силно мотивирани специалисти, които успешно са се развили в своите области. Гост лекторите, поканени да участват в инициативата са както хора с успешни кариери в някои от популярните сфери като медицина, архитектура, програмиране, инженерство и предприемачество, така и представители на някои нестандартни професии като логопед и дигитално разпространение на музика, които ще предложат на младата аудитория доста интересни алтернативи за избор на специалност.

Всички присъстващи ще имат възможността да задават въпроси и разговарят с всеки един от утвърдените професионалисти с цел да се запознаят обстойно с всяка от професиите и по този начин да се ориентират или преориентират в следването си.

Проектът ще се състои на 11 март, събота, от 10:00 часа в сградата на Бургаски Свободен Университет