Детската Евровизия 2015 е спечелена от Малта

2110936741

Победител в тазгодишното издание на “Детска Евровизия” е Дестини Чукуниере от Малта. България остана на девето място. Браво на всички участници и честито на победителката.
Дестини Чукуниере е на 13 г. Песента, която й донесе първо място се казва Not My Soul. Дестини е участвала в писането на текста и в композирането на музиката. Тя е носител на гран при от международния фестивал Singer Stage International Festival в Малта, където се съревновавала с участници от 7 държави. През септември миналата година спечелила и първата си награда за авторско парче, с което се класирала на трето място в престижен конкурс в Малта.

Ето класирането:
1. Малта – Дестини Чукуниере
2. Армения – MIKA
3. Словения – Лина Кудузович
4. Беларус – Руслан Асланов
5. Албания – Мишела Рапо
6. Русия – Михаил Смирнов
7. Сърбия – Лена Стаменкович
8. Австралия – Бела Пейдж
9. България – Габриела Йорданов и Иван Стоянов
10. Грузия – “The Virus”
11. Украйна – Анна Тринчер
12. Ирландия – Ейми Банкс
13. Черна гора – Яна Миркович
14. Сан Марино – Камила Исмаилова
15. Холандия – Shalissa
16. Италия – Киара и Мартина
17. Македония – Ивана и Магдалена

България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия, който се проведе в “Арена Армеец”. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място в Детската Евровизия, а победителят – Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс пред 2015 г. Българската национална телевизия  прие предизвикателството да бъде домакин на това грандиозно събитие, като организира спектакъл, който беше празник и за децата, участници в конкурса, и за гостите в “Арена Армеец, и за милионите зрители пред малкия екран и в интернет.