Домашен арест за мъжа, причинил при катастрофа смъртта на 33-годишна жена

Окръжният съд в Бургас определи мярка “домашен арест” спрямо Атанас Андонов, обвинен за катастрофата, която стана на пътя Бургас – Средец преди седмица. Тогава на място загина 33-годишната Янита Пепелянкова, а майка й и двете й деца са в болница.

Инцидентът стана на 9 март преди 15 часа днес в пътната отсечка Бургас – Средец в района на разклона за Черни връх. При челен удар между два автомобила загина 33-годишната бургазлийка, пътуваща на предната дясна седалка в един от автомобилите – “Ситроен С 3″, шофиран от 53- годишната й майка.

Водачът на виновния автомобил – “БМВ” – 59 -годишен мъж от село Константиново не е пострадал. Той е тестван е да употреба на алкохол и наркотици, като и двете проби са отрицателни.

По време на разследването е установено, че управляваният от ХЕЖД лек автомобил е навлязъл в лентата на насрещно движение и по този начин е допуснал пътнотранспортно произшествие с автомобила, с който са се придвижвали пострадалите лица.

В съдебната зала, обвиняемият каза, че съжалява за случилото се и отправи съболезнования към близките на починалата жена. Той обаче посочи, че не се чувства толкова виновен и поясни, че е шофирал на автопилот като след натискане на спирачка е настъпила техническа неизправност на автомобила. Той поиска от съда  по-лека мярка за неотклонение.

За подобно престъпление законът предвижда от 5 до 15 години затвор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *