Д-р Маргарита Таушанова се присъединява към екипа на новата онкология в Бургас

Университетска болница „Дева Мария“ продължава с привличането на известни столични специалисти в Бургас. Новото лице, което ще попълни екипа на отделението по медицинска онкология, е д-р Маргарита Таушанова, добре позната на всички, борещи се с коварното заболяване.

Д-р Таушанова е онколог с богата биография.  От 2002 г.до 2013 г. работи в Клиниката по химиотерапия на СБАЛО –ЕАД гр. София. От 2014г. работи в Клиниката по химиотерапия на МБАЛ ,,Надежда,, гр. София. Участва като под-изследовател в редица клинични изпитвания в областта на  лечението на солидните тумори- карцином на млечната жлеза, белия дроб, яйчника, колоректален карцином. Има подчертан интерест в областта на тройно негативния карцинам на млечната жлеза и е автор на редица публикации, свързани с него. Съавтор е на научни публикации в областта на лечението на солидните тумори, както и на учебник по медицинска онкология. През 2013 г. защитава дисертационен труд за диагностика и лечение на тройно негативния карцином на млечната жлеза. Д-р Таушанова е член на Българската и Европейската асоциации по медицинска онкология.

„Работих дванадесет години в Националната онкологична болница гр. София, в Клиниката по химиотерапия. Имах щастието да бъда до най- добрите специалисти в тази област, а може би това бе и професионалният ми шанс.”казва д-р Таушанова.  Тя е от Карнобат и е щастлива, че се връща в родния си край, за да стане част от новия стандарт за медицинска онкология в Бургас.

Д-р Маргарита Таушанова ще проведе безплатни консултации за пациенти с онкологични заболявания от 4 до 8 декември в  отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“. От днес можете да запишете час за консултация при д-р Таушанова на тел. 056/ 89 62 62. Напомняме, че отделението е изнесено от основната сграда на болницата и се намира в бившата Военна болница в Бургас, в сградата на ДКЦ „Св. Георги Победоносец“ на адрес ул. Ванче Михайлов 1.