spБургаската районна прокуратура задържа за 72 часа Живко К., който безпричинно ритна възрастна жена на автобусна спирка в Бургас. Държавното обвинение ще настоява за постоянна мярка “задържане под стража” спрямо 26-годишния мъж.

Това се случи на 9-ти май, около 15:20 часа в района на автобусната спирка до бл. 61 на бургаския комплекс ”Изгрев”. След като Живко я блъснал безпричинно, 72-годишната Виолета К. паднала на земята. При медицински преглед е установено, че тя има фрактура на таза.

Живко бе задържан и настанен в Центъра за психично здраве в Бургас, тъй като съществуват данни, че лицето страда от шизофрения. В последствие младият мъж бе освободен и поверен на грижите на майка му. Назначена бе съдебно-медицинска експертиза на пострадалата и съдебно-психиатрична експертиза на самия него. Оказа се, че е вменяем към момента на извършване на деянието. По случая има предадени видеоматериали от охранителна камера, заснела сцената. Разпитани са и свидетели. Прокуратурата му повдигна обвинение за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на възрастна жена, което се наказва с до 10 години лишаване от свобода.

Състоянието на пострадалата е стабилно. Оперирана е. Все още изпитва болки.  При падането е счупила бедрената си кост. Възстановено е счупването. Заковано е с необходимите импланти. Възстановяването ще отнеме до половин година, съобщават  от УМБАЛ – Бургас.

Днес от държавното обвинение внасят и искане за постоянна мярка “задържане под стража. Съдията от РС Бургас Яна Атанасова ще трябва да реши дали той да остане в ареста.