Зам.-председателят на ЕК Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, ще посети България

Заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, ще бъде на посещение в България днес и утре (21 юли).
В рамките на визитата си, заместник-председателят Катайнен ще се срещне с президента на България Румен Радев, премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владимир Горанов и ще участва в дискусия в Народното събрание, съобщават от пресцентъра на Европейската комисия.
На 21 юли, от 15.00 часа, в Дома на Европа (ул. “Г. С. Раковски” 124) заместник-председателят на Европейската комисия, заедно с вицепремиера Томислав Дончев, ще участва в Гражданския Диалог за Бъдещето на Европа. Сред основните теми на дискусията ще бъдат бъдещето на европейската отбрана и начина, по който се финансира бюджетът на Съюза. Събитието е отворено за всички желаещи да участват в дискусията и заедно с гостите да обменят мнения за бъдещето на ЕС. Участието в дискусията на място е със задължителна предварителна регистрация. Гостите ще могат да задават въпросите си и да коментират онлайн в Twitter и https://www.sli.do с хаштагове #EUdialogues и #FutureOfEurope. Модератор на диалога с гражданите ще бъде журналистката от БНТ Добрина Чешмеджиева.
Предвидено е посещение на фирма “Краностроене инженеринг” – ЕООД София, изпълняваща проект по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.