За едно денонощие са извършени 4 кражби и 1 ПТП на територията на ОДМВР – Бургас

За изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Бургас са регистрирани четири кражби и едно ПТП. Образувани са четири бързи полицейски производства. Разкрити са десет престъпления, съобщават от пресцентъра на ОДМВР – Бургас.

 

І. РАЗКРИТИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ :

На 08.02.т.г. около 11.00 ч. по време на провеждане на специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления, свързани с държане и  разпространение на наркотични вещества в района на учебните заведения, е извършена проверка на 23 годишния Г.Г. от Бургас. Служителите от Пето Районно управление – Бургас намерили и иззели кутия със суха зелена тревна маса / марихуана/ с общо тегло около 65 грама, разпределена в пет плика. Г.Г. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Служители от Районно управление – Камено задържали криминално проявените и осъждани И.И., 22 годишен, Т.Х., 22 годишен и К.К., 31 годишен, и тримата от с. Равнец, като констатирали, че същите в различно съучастие системно изнудвали други двама свои съселяни. Спрямо единия от тях – 30 годишен мъж отправяли заплахи за здравето и имуществото му, като му отнели мобилен телефон и сумата от 6 лева, а от втория – 45 годишен мъж, отново след заплахи, отнели кутия цигари и сумата от 2 лева. Тримата мъже направили пълни  самопризнания и върнали отнетите вещи. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Камено.

На 08.02.т.г. около 11.50 ч. в района зад бл. 159 на карнобатската улица «Москва», служители от Районно управление – Карнобат извършили проверка на л.а. «Фолксваген Голф», с бургаска регистрация, собственост на 24 годишния С.М. от Карнобат, като намерили и иззели кутия с 11 ловни патрони, 12-ти калибър. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 08.02.т.г. около 14.00 ч. по време на провеждане на специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления, свързани с държане и  разпространение на наркотични вещества в района на учебните заведения, в района на Механотехникума е извършена проверка на 16 годишния П.Н. от Бургас. Служителите от Второ Районно управление – Бургас намерили и иззели саморъчно свита цигара с марихуана, както и зелена суха тревна маса с тегло около 3 гр. П.Н. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16.01.т.г. в Районно управление – Средец е получено съобщение от 31 годишна продавачка в магазин в Средец за това, че около 13.00 ч. в търговския обект влязъл непознат мъж, който поискал да уедри сумата от 200 лв. в банкноти от 2 и 5 лв. След кат омъжа си тръгнал, продавачката констатирала, че е измамена със сумата от 80 лв. В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление – Средец е установен и задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения и осъждан Ш.Р., 66 годишен от Бургас, който е обявен за международно издирване с издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Тренчин, Република Словакия. Ш.Р. направил пълни самопризнания и е задържан с постановление на прокурор при Бургаска окръжна прокуратура за срок до 72 ч. Приведен е в Бургаския следствен арест. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на И.Р. продължава от служители на Районно управление – Средец.

На 08.02.т.г. около 22.10 ч. в района на бензиностанция «Петрол» на входа на Бургас в к-с «Изгрев», служители от Пето Районно управление – Бургас забелязали криволичещ лек автомобил «Фиат Браво», с варненска регистрация, движещ се от кв. «Сарафово» към Бургас и паркиращ до колонка в бензиностанцията. Установен е водачът на лекия автомобил – това е : 21 годишния Р.Р. от Девня, обл. Варна, който е тестван за употреба на алкохол. Дрегерът отчел 1,32 промила. Р.Р. е задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на полицейските действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на оборота в размер на 190 лв. на кафе-машина, монтирана на ул. «Цар Симеон І» № 129, осъществена на 04.12.м.г. и последваща кражба от същата кафе-машината в размер на 50 лв., осъществена на 11.12.т.г., е установен и задържан извършителя на деянието – това е криминално проявения И.К., 24 годишен от Бургас, който направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

 

ІІ. ПТП :

На 08.02.т.г. около 12.05 ч. на кръстовището на бургаските улици «Калоян» и «Сливница», л.а. «БМВ 520», с бургаска регистрация, управляван от 32 годишния М.Ч. от Бургас, извършвайки ляв завой блъска пресичащата по пешеходна пътека пешеходка – Й.Х., 69 годишна от Бургас, която с навяхване и разтягане на ставните връзки на лявото коляно, е прегледана и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.