Кадиев: С реформи и с кръпки не става. Трябва да градим всичко отначало

“Липсва всякаква икономика, промишленост, срива се националната сигурност, срива се системата на здравеопазването, на образованието… И малко по малко загива целият организъм. Ако нещо ни отличава, това е,  че с реформи и с кръпки не става. Трябва да градим всичко отначало”, каза в студиото на Нова телевизия независимият депутат Георги Кадиев, който вчера обяви учредяването на новата политическа формация „Нормална държава”.

“Първото нещо, което искаме да направим е връщане на държавата към икономиката. Целият ни проект е насочен към икономиката”, заяви Кадиев.

Депутатът обясни: “Държавата преценява с науката какви кадри има, какви са необходими. Искаме там, където частния инвеститор го няма, държавата да го замести. Нека държавата подпомага частните компании. Да вземе 30% от компанията, да й помогне да се развие, пък после да ги продаде тези 30% и ще знаем, че държавата е помогнала. Искаме изграждане на държавни предприятия и подпомагане на частни предприятия, които имат нужда от капитал.”

За спирането на „Хемус” Георги Кадиев коментира: “Става въпрос за корупционна сделка. Според мен Борисов се уплаши от общественото мнение, разбра, че това нещо никой няма да му го прости и в един момент реши да излезе. Дори не знам как министър-председател може да спре такава сделка, тя не е на МС, а на търговско дружество, чийто принципал е МС.”