Командироват в морските курорти стотици полицаи от страната и чужбина

Силен сезон очакват хотелиерите по Южното Черноморие, а браншът се надява да бъдат достигнати и дори надминати нивата преди пандемията и войната в Украйна. Въпреки дъжда и не до там слънчево време, „Слънчев бряг” вече е посрещнал първите си гости – основно чужденци. Ваканцията им е спокойна, но за да остане такава, от бургаската полиция вече имат план.

„Проведени са разговори с представители на общините. Очакваме около 400 командировани полицаи за летния сезон. Това са месеците юни, юли и август”, поясни гл. инсп. Мирослав Кръстев – началник сектор „Охрана на обществения ред”. Униформените ще бъдат разпределени според натовареността на курортните селища.

Около 400 служители на МВР от вътрешността на страната ще бъдат изпратени в черноморските курорти за летния сезон. Командировките са част от мерките, които местните власти предприемат за осигуряването на сигурността и спокойствието на гражданите и гостите през сезона. Останалите са отваряне на трафика на юг от Бургас и осигуряване на преводачи в общините.

Първите изпратени ще бъдат в Несебър от 19 юни. Шефът на Областната дирекция на МВР в Бургас Калоян Калоянов благодари на общините в Несебър, Приморско и Созопол, които за поредна година помагат за командироването на униформени.

За Поморие и Царево е предвидено съдействие от служителите по места.

В “Слънчев бряг” ще има полицаи и от Румъния, а в Приморско – от Чехия. Подобни преговори за подкрепа се водят и с униформени от Германия и Великобритания.

Петима преводачи са осигурени в Община Несебър. Те ще отговарят за преводите от английски, немски и руски език.