Кукери играят благотворително в Бургас

Кукерите играят днес благотворително в помощ на млада жена, която има спешна нужда от средства за лечение, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Инициативата се организира от Кукерска група „Козият рог“, оркестър „Бургас“ и НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.

Кукерското шествие започна от дома на “царя” на кукерите, премина през улиците на комплекс “Меден рудник” и се пристъпи към обхождане на домовете с пожелания за здраве, плодородие и благополучие.  Игрите ще завършат с ритуала “заораване”, който ще започне от 17:00 часа на кръстовището на ул. “Кооператор” и ул. “Петрова нива”.

Кукерската група “Козият рог” играе благотворително за Росица Кирилова Владимирова, която е майка на две момиченца и се нуждае от средства за лечение в чужбина. Тя е с диагноза десмоиден тумор в тънките черва. Нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството.

В благотворителната инициатива ще се включат и изпълнителите от оркестър “Бургас” с фолклорен концерт преди ритуала “заораване”. Концертът ще е от 15:30 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *