Денков: На 6 март ще си подам оставката

Премиерът акад. Николай Денков коментира пред журналисти отново породилото се напрежение около предстоящата ротация на правителството през март и неразбирателството в сглобката към този момент за това кой ще заема поста на външен министър.

“На 6 март аз ще си подам оставката, има си нормална конституционна процедура, правителството продължава да си изпълнява задълженията, докато се вземе следващото решение, така че тук няма драма, ако не му се пречи да работи. За Външно министерство трябва да се намери решение, което е приемливо и за двете страни. Това, което стана ясно, е, че трябва да има контакт с външните партньори и този контакт най-лесно може да се реализира, ако просто си сменим местата с госпожа Габриел. Предстои разговорът защо това е проблем за другата страна”, заяви Денков, цитиран от Кросс.

Попитан дали е готов за вариант, при който оставката на правителството не бъде приета в пленарна зала, той заяви, че просто правителството ще продължи да работи в оставка.

Предстоящата ротация в България привлича вниманието и на останалите страни, коментира още министър-председателят, който беше на Конференция по сигурността в Мюнхен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *