Летище Бургас ще бъде затворено за полети през март

Поради ремонтни дейности, „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт” АД ще затвори временно Летище Бургас за всички полети от 06:00 ч. на 7 март до 23:59 ч. на 30 март 2024 г. Временното затваряне на летището е поради извършване на дейностите по поддръжка, свързани с подобряване на безопасността на настилката на пистата и светосистемата преди началото на активния летен сезон 2024 г.
Летищният оператор припомня, че авиокомпания Ryanair подновява полетите си от/до Бургас от 31 март, като през месец април ще изпълняват полети от: Краков (Полша), Виена (Австрия) и Лондон Лутън (Великобритания), от май месец се подновяват: Каунас (Литва) и Варшава Модлин (Полша), а от началото на юни подновяват и полетите си от: Дъблин (Ирландия), Будапеща (Унгария), Братислава (Словакия), Гданск и Познан (Полша).
Авиокомпания Wizz Air планира да изпълнява 7 (седем) маршрута от втората половина на месец юни 2024 г. до: Виена (Австрия), Катовице, Гданск, Люблин, Варшава (Полша), Будапеща и Дебрецен (Унгария). Продължава да се изпълнява и целогодишният маршрут до Лондон Лутън (Великобритания).
„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, в качеството си на отговорен летищен оператор, полага всички усилия за по-нататъшното увеличаване на броя на дестинациите до/от летищата в Бургас и Варна, като непрекъснато работи за безопасността и извършването на други подобрения на летищната инфраструктура, изтъкват от дружеството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *