Мартин Станчев от Несебър със стипендия за обучение в Чикаго, САЩ

1-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2На стилна церемония, състояла се в заседателната зала на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър 32 зрелостници от Випуск 2019 с класни ръководители Камелия Симеонова и Ирена Божилова получиха  дипломи за завършено средно образование. Освен тях успешно се дипломираха един ученик от самостоятелна форма на обучение и двама ученика с индивидуална форма на обучение.

В своето обръщение към присъстващите Ирина Велкова – зам. директор на училището изрази задоволство от постиженията на зрелостниците‚ пожела им на добър път и успешна реализация в живота.

С отличен успех  приключиха средното си образование  Габриела Колева 5.85 , Семра Хасан –  5.68 и Антон Стоянов – 5.53.

Дипломите на зрелостниците връчи кметът на Община Несебър Николай Димитров – бивш възпитаник на СУ ”Любен Каравелов”. Той заяви, че с дипломата за зрелост нищо не свършва, а тепърва започва да се надгражда. Пожела на всички щастие и късмет, както и да отстояват мечтите си, за да се реализират като достойни граждани на Несебър и България.

На церемонията стана известно, че зрелостниците от Випуск 2019 на СУ ”Любен Каравелов” – Несебър предпочитат да   образованието си в български висши учебни заведения. Мартин Станчев, изявен състезател по тенис след спечелването на спортна стипендия ще продължи обучението си в областта на ИТ и софтуерно инженерство в Чикаго, САЩ.

                                                                Мара МОМЧИЛОВА