Най-натоварена в ОбС-Несебър е комисията по устройство на територията, селско, горско и ловно стопанство

Най-натоварена през мандат 2011-2015 в Общинския съвет е била комисията по устройство на територията, селско, горско, ловно стопанство и опазване на околната среда, чиито председател е Костадин Нищелков. Тя е провела 4 заседания,в които периодично е участвал и председателят на Общинския съвет Благой Филипов и е взела 89 решения.
Комисията по общинска собственост, жилищна политика, общински дружества и предприятия с председател Христо Тодоров също има 4 заседания с 56 решения,
комисията по законност, обществен ред, местно самоуправление приватизация и след приватизационен контрол и контрол на решенията на Общинския съвет,чиито председател е Пенко Пенчев е с 5 заседания и 45 решения, а комисията по бюджет, финанси, европейски фондове, национални и регионални програми с председател Константин Лефтеров е провела 4 заседания с 21 решения.
За настоящата година са проведени 4 заседания на общински съвет са приети 202 решения от различен характер във връзка с цялостния икономически, социален и културен живот на община Несебър. Цитираните данни са по докладната на председателя на Общинския съвет за отчета му през последната година от мандата.
Като цяло за целия мандат проведените заседания за 33, а гласуваните решения са 1242.
Максим МОМЧИЛОВ