Община Несебър ще се управлява от други кметове

Общинският съвет в Несебър, който е орган на местното самоуправление приключва мандата си 2011-2015 на 26 август. За тогава е насрочено последното му заседание,на което общинските съветници ще приемат отчетите на кмета на Общината и своя председател.
Точка 1 обаче е за избиране на заместниците на кметовете,които ще се кандидатират отново за изборите на 25 октомври.В докладната записка на действащия кмет Николай Димитров се предлага за временно изпълняващи длъжността кмет да бъдат избрани за :
-Община Несебър- Виктор Борисов- зам.кмет на Общината
-Обзор- Йорданка Пурнарева-гл.експерт в кметството
-Свети Влас- Мария Апостолова-гл.специалист в кметството
-Равда- Василка Масларова- ст.експерт в кметството
-Оризаре- Ганка Колева- ст.специалист в кметството
-Тънково- Катя Желева- ст.специалист в кметството
-Гюльовца- Костадинка Янкова-гл.специалист в кметството
-Кошарица- Атанаска Стратиева- гл.специалист в кметството.
Ако кандидатурите бъдат одобрени,то срокът за упражняване на заеманите длъжности ще бъде до полагане на клетва от новоизбраните кметове,а встъпването им в длъжност е от датата на регистриране на титулярите от Общинската избирателна комисия като кандидати за местните избори.
Междувременно кметът на Общината подписа заповед №1657 от 14 август,според която избор за кмет ще бъде осъществен и в с.Баня като населено място с над 100 души население.
Точка 2 е предложение за удостояване с „Почетен знак на Община Несебър” на Ангел Ангелов от Свети Влас за дългогодишния му принос в развитието на духовната култура и по случай неговата 80-годишнина.
Проектът за дневен ред включва 35 т.,но не е изключено по традиция преди провеждането на заседанието на местния парламент да бъдат добавени и др.В този мандат-за последен път.
Максим МОМЧИЛОВ