Напрежение в Созопол заради спорен строеж

sozСпорен строеж на брега на морето край Созопол предизвика недоволството на местни хора и рибари. Опасенията им са, че достъпът до един от символите на града – скалните образувания „Германката”, ще бъде ограничен, съобщава bTV.

Рибари споделят, че са били изгонени от собственика.

„Любителите рибари сме дълбоко възмутени, от 32 години идвам на това място на риболов. Ние рибарите сме с благородни души, не вършим непристойни дела, ние просто си отстояваме нашето хоби”, сподели един от недоволните.

„Обектът е абсолютно законен, с всички необходими документи. Имотът е закупен преди повече от 20 години, частна собственост е, има влязло в сила решение за промяна предназначението, становище на околната среда –  всички необходими документи. В момента е ограден, поради изискване на археологията да бъде охраняван и ограден, докато приключат разкопките. След като приключат разкопките, ще оставим пътека, по която ще се минава за носа напред!”, посочи Костадин Тодоров, представител на собственика.

„Към момента официална позиция не можем да дадем, тъй като до общината не е подаден никакъв сигнал за незаконно строителство – нито от рибари, нито от някакви граждани”, посочи Христо Христов – директор, дирекция „Строителство”, Община Созопол.