На фона на продължаващи протести представят новите винетки

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заедно с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров ще представи в пенеделник, в АПИ, новите винетни стикери за 2016 г. Годишната винетка за лека кола догодина ще бъде 97 лева, реши правителството.

Реалната цена на винетките е 150 лева, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Срещу новите цени се проведоха редица протести в страната, съобщава Кросс.

И днес протестиращите от Благоевград, Бобов Дол, Дупница, Радомир и Перник излязоха на АМ „Струма”. Премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова обаче не спряха при тях.

Около 50 коли паркираха в аварийната лента в началото на лот 2 след Дупница. Протестиращите знаеха, че премиерът Борисов и Павлова се прибират към столицата, след като откриха рехабилитираните участъци от второкласните пътища Разлог – Садово и Юндола – Разлог. Протестиращите очакваха премиерът да спре и той или Павлова да им обяснят за винетките. Кортежътът обаче не спря.