Ники Урумов и група P.I.F. с премиера на песента „Обезумели”

Ники Урумов и P.I.F. представиха песента „Обезумели“ по музика на Димо Стоянов. Парчето е създадено специално за Ники Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес, което потвърждава непреходния музикален гений на Димо от P.I.F. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Ники Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова,съобщи Община Бургас.

През 2022 г. Ники Урумов решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители, като получава съгласието на съпругата на Димо – Люба Пиперова. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Бургас и със съдействието на БМФ Порт Бургас и Община Перник.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *