Общинските съветници в Несебър ще гласуват за 690 таксита

С предложението към Общинския съвет, който ще се гласува на 26 януари, се определя срокът за подаване на заявления за издаване на разрешения за таксиметров превоз от 1 до 31 март 2017, а броят на такситата 690.   Оказва се, че за календарната 2017 г. на един превозвач ще се издава разрешение за таксиметрова дейност на територията на Община Несебър за максимум 3 бр. автомобили, включени в списъка към Удостоверението за регистрация.

За упражняващите таксиметров превоз кметът издава разрешение за таксиметрова дейност с холограма за 2017 г. за всеки отделен автомобил, залепящ се на предния десен калник,на задната страна на автомобила и  вдясно на предното стъкло на МПС.

Актуализират се определените минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за 1 км пробег, валидни за 2017 г. на територията на община Несебър.

Минималната дневна и нощна тарифа става  в размер на 1 лв.Минимална дневна тарифа остава  3.00 лв и максимабвана нощна-3.50 лв.

Цената за повикване на адрес не може да надвишава цената за 1 км пробег по съответната тарифа с не повече от 50 %, а първоначалната такса не трябва да надвишава цената за 1 км пробег по съответната тарифа в населено място с повече от 50%.

                                                                         Максим МОМЧИЛОВ