Общински съветници подкрепиха инициатива на Социален център -Бургас

Социален център-Бургас отново взе участие в четвъртото издание на фестивала „Включи града”, който се проведе през почивните дни и бе организиран от община Бургас. Хора с увреждания представиха танцов експеримент по идея на социалната организация и реализиран от хореографа Жана Пенчева, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ-Бургас. Събитието, част от програмата на фестивала, се проведе на терасата до Морското казино и събра много жители и гости на града. Танцът „Дишам” бе подкрепен от общинските съветници от ГЕРБ Илияна Гъбева и Карамфилка Апостолова, които аплодираха участниците от Социален център-Бургас. Представителите на Общинския съвет съдействаха за изработката на костюмите за танцовото изпълнение, като подкрепа получиха от Inner Wheel (“Вътрешен кръг” – дамската организация към Ротари клуб-Бургас.
„Бяхме част от репетициите на Социален център-Бургас и се радваме, че успяхме да осигурим костюмите за фестивала. Те бяха с морска тематика и донесоха много радост и позитивни емоции на хората с увреждания. Получи се истински празник за тях, а целта е да всички те да водят пълноценен живот, да бъдат социално интегрирани”, споделиха дамите от ГЕРБ.
Николай Мирчев, който се обучава с уроци по китара, осигурени от Илияна Гъбева, също се включи в инициативата и участва в музикалния съпровод.
Председателят на социалното сдружение Марионела Стоянова благодари за поредния жест от страна на общинските съветници от ГЕРБ и обсъди с тях други съвместни проекти. В неделния ден от Социалния център участваха в рисунки с инвалидни колички върху платна, които след това остават като лого върху изработени от организацията сувенири.