Отхвърлиха версията за убийство-самоубийство в Нови Искър

Шест са жертвите на убийството в Нови Искър, изключваме версията за самоубийство. Това каза пред журналисти Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба.

„Става въпрос за шесторно убийство. Изключвам версията за самоубийство на някой от убитите. Категорично става дума за убийство. Всички са убити с огнестрелно оръжие, не с един, а с множество изстрели”, обясни Сарафов.

Той уточни, че оръжието на убийството все още не е намерено.

На въпрос какви са версиите, Борислав Сарафов поясни, че се работи по множество версии. „Убийствата са извършени в нощта 31 декември срещу 1 януари. Това е времето на настъпване на смъртта на всички. Повече подробности и точния час на убийствата, за да можем да установим кой е убит първи и кой последен, ще можем да уточним след приключване на съдебно-медицинските експертизи“, добави той и обясни, че целият ресурс на Прокуратурата и МВР е впрегнат, за да се стигне до извършителя.

“Нямаме заподозрян сред близките на жертвите”, заяви главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Той отново потвърди, че версията за убийство и последвало самоубийство е изключена от разследващите.

„Продължаваме да работим по всички останали версии, като към момента основно проверяваме дейността на убития Неделчо. Има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително и с фирми, които чистят ДДС. Така наречените „кухи фирми”. Продължаваме в тази посока”, уточни главен комисар Маринов.

Той подчерта, че ще бъде проверен и начинът, по който семейството е придобило имота в Нови Искър. “Всички останали версии продължават да бъдат актуални, до отпадането на всяка една от тях”, допълни още главният секретар на МВР.

Гл. комисар Маринов поясни, че следово куче е насочило разследващите към автомобила на семейството, където е открит и трупа на жената, с което жертвите на убийството стават шест. „Към момента продължава оглед на къщата, тъй като е необходимо да се изземат още биологични следи. Търсят се още следи от оръжието, гилзи“, допълни главен комисар Маринов, цитиран от Кросс.

Той уточни, че екип от Института по психология анализира всички обстоятелства около престъплението, които да послужат за изграждане на психологически портрет на евентуалния извършител.

По повод на информацията за намереното тефтерче на една от жертвите, главният секретар на МВР подчерта, че преди да бъдат направени заключения, трябва да бъде назначена експертиза на почерка. Относно това, че тефтерчето е намерено от журналисти Борислав Сарафов заяви, че разследващите разчитат на съдействие от всички. „Мисля, че трябва да уточним конкретни въпроси, които касаят обществото, а не пропуски на разследването“, каза още той и допълни, че утре, ако има допълнително развитие, ще бъдат предоставени още подробности.