ОУ „Христо Ботев“- Поморие спечели проект в конкурса „Посланици на здравето“

Учениците от ОУ „ Христо Ботев“ гр. Поморие спечелиха проект в двете възрастови групи на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“:
І-ІV клас с темата “Здраве, здраве, ти от века най-си ценно зачовека“ с ръководител г-жа Силвена Дякова
V-VІІІ клас –„Бъди себе си – без алкохол и никотин“ с ръководител г-жа Златка Дурева
Сто и десет проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас са допуснати до участие в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството на околната среда и водите и Представителството на Европейската комисия в България.
Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014 – 2020 г., приета с Решение №538 на МС от 12.09.2013 г. и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.
Тазгодишното издание на конкурса ще продължи до 1 юни 2016 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни в сградата на Министерство на здравеопазването.