Парламентът закрива комисията за Русия и Турция

parlamentНародният представител Валентин Радев е внесъл в деловодството на парламента проект за предсрочно закриване на временната комисия, която трябваше да проучи твърденията за евентуална намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България. Той посочва, че защитата от каквото и да е намеса в политическия ни живот е част от работата на съответните държавни органи.

“Убедени сме, че държавните органи, отговорни за националната сигурност, имат необходимия капацитет за наблюдение, анализиране и оценка на опити за външна намеса във вътрешната политика на страната, както и за бързо и своевременно информиране на държавното ръководство. Контролът над тези процеси е присъща част от дейността на постоянната парламентарна Комисия по външна политика”, се посочва в мотивите,цитира Кросс.

Депутатът от ГЕРБ Валентин Радев оглавяваше комисията от създаването й на 19 февруари тази година. Народното събрание предвиждаше, че тя ще работи 2 месеца. Русия реагира изключително остро след създаването на комисията, а говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че в България се ражда неомаккартизъм.

1 коментар

  1. Ами ако има намеса изразена в Законотворчество, което противопоставя меко казано членството ни в ЕС? Как службите ще решат политическите проблеми породени от това? Как външно ще даде политически решения на последствията от намесата във вътрешните работи на Държавата? Играете си с огъня, а той ще изпепели бъдещето!