Посещението на премиера и български министри в Китай завърши със скандал

Със скандал на летището в Пекин завърши посещението на премиера Бойко Борисов и български министри в Китай, съобщава bTV. Полицаите, които са охранявали българската делегация, са започнали да пребъркват и багажа на министър-председателя, защото в джоба на един от костюмите му била забравена запалка. Стигнало се е до дърпане на костюмите и багажа, които директорката на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова се опитала да спаси и охраната накрая е счупила закачалките.

Китайската полиция е претърсила и медицинските инструменти в куфара на правителствения лекар, който отказал да ги пусне през скенерите. Най-голямо внимание полицията е обърнала на дезинфектанта, като го обявила за бомба, цитира Кросс. По същата причина – намерени лекарства и запалки, предния ден автобусът с куфарите на делегацията беше спрян и заграден с бодлива лента на летището в Шанхай поне три часа.

След викове конфликтът беше разрешен много трудно от българския търговски представител в Китай Стоян Николов.

По информация на bTV китайците не са знаели, че това е делегацията на българския премиер. По време на скандала Бойко Борисов е бил на среща с китайския президент Си Дзипин.

2 Отзиви

  1. Новият Бай Ганьо в сериала … До Пекин и назад!

  2. Тиквеник

    Ганьо докато не си покаже простотията по света няма да миряса.Ибре ибре пайсе..