Празник на здравето в Несебър

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В последния за 2016/2017 учебна година  ден  СУ”Любен Каравелов” – Несебър се превърна в „гореща точка на здравето”, а неговите ученици – „посланици на здравето”. Посланието на младите хора „Здравето е в твоите ръце” цели приобщаването на все повече хора от различни възрасти към здравословния начин на живот, който трябва да бъде ежедневен приоритет.

Активисти на Българския младежки Червен кръст в училището с ръководител Паунка Русева  запознаха присъстващите с любопитни факти, касаещи здравето. В хепанинга взеха участие ученици от студио „Таланти”, с ръководител Петко Божилов, последвано от музикално изпълнение на Габриела Колева.

Инспектори от Регионална здравна инспекция – Бургас предоставиха възможност за тестване с калориметър – уред за измерване на телесните мазнини, с апарат за измерване на въглеродния моноксид и очила за алкохол – алкоочила.

В края на празника учениците от СУ”Любен Каравелов” – Несебър се оказаха доста по-информирани за най-масовите рискове за здравето през 21 век, както и за изкушенията на ежедневието, които по един или друг начин оказват влияние на здравето.

Мара МОМЧИЛОВА