Предупреждават за значителни валежи в понеделник

dyjd1През следващото денонощие облачността ще е значителна. През нощта на много места в Централна и Източна България ще вали дъжд. В понеделник валежите в източната половина от страната ще продължат, а в крайните източни райони ще са значителни.

Оранжев код за очаквани обилни валежи е обявен за пет области на страната за понеделник, 1 октомври. Предупреждението е в сила за 5 области- Бургаска,  Кърджалийска, Хасковска, Ямболска и Варненска. В тези области  се очакват валежи с количества 25-40 л/кв.м, на места до 50-60 л/кв.м.

За други 13 области на страна е обявен жълт код за очаквани валежи за понеделник, 1 октомври.   Ще духа слаб, в Източна България – умерен североизточен вятър. Минималните температури в страната ще са от 9 до 14 градуса, а максималните – между 16 и 21 градуса.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно със значителни валежи. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 21 -22 градуса.