Рекорден брой участници идват в Бургас за Седмото издание на националния фестивал “Сребро в косите, песен в душите”

a27f3151411f0329eef9c2527bd0b974Над 1000 участници от цялата страна ще се включат тази година в Седмото издание на националния фестивал “Сребро в косите, песен в душите – край морето на Бургас”. Съставите и индивидуалните изпълнители, които идват в морския град за най-голямото събитие у нас, посветено на българските пенсионери, поставят своеобразен рекорд. В предните издания на песенния фестивал участниците наброяваха между 700 и 800 души.

И тази година фестивалът ще се проведе в рамките на 2 дни – 28 и 29 септември /четвъртък и петък/. Самодейните певчески групи и състави ще представят богат и разнообразен репертоар от автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Наред с пенсионерските клубове и формации от Бургас, в града идват гости от цяла България. Целта на фестивала е социална адаптация на хората от т. нар. “трета” възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на българската фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Концертите и в двата дни ще бъдат в залата на НХК и ще започват от 10.00 часа. По традиция през втората вечер /29 септември/ от 17.30 часа ще се състои Гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на Международния ден на възрастните хора – 1 октомври.

Фестивалът се организира от Община Бургас и Сдружение “Съюз на пенсионерите – 2004”.