Руски туристи трети ден не могат да излетят от Москва за Бургас

Руски туристи вече трети ден не могат да отлетят за почивките си в България, а около 200 души от 20 часа чакат полетите си от Летище Бургас обратно – за Москва и Санкт Петербург.

„Сложната ситуация с руските туристи ще бъде разрешена до края на деня”, заявяват от българската авиокомпания „България еър”, която е трябвало да превози туристите в двете посоки.

Според превозвача на пътниците се предоставя всичко необходимо. Туристите обаче се оплакват, че няма предвидена храна, няма ясна информация кога ще отлетят. Съобщението на “България Еър” е забавено още миналата седмица, но официално обяснение на интернет страница на компанията се появи едва вчера.

След неочаквано забавяне полетите между Бургас и Москва и Санкт Петербург постепенно се възстановяват, пише Кросс.

Лошите метеорологични условия в Москва в нощта на петък срещу събота, които доведоха до анулирането на стотици полети от летище Шереметиево, както и технически проблеми на самолета са принудили аеропревозвача да извърши промени в полетите по направление Бургас – Москва и обратно. „Очакваме, че ситуацията ще бъде напълно нормализирана тази нощ”, съобщават от „България еър”.