Съдът освободи заради болест 21-годишния младеж, нападнал незрящи туристи в Несебър

syd2Тодор Николов, който нападна незрящи туристи в Несебър и удари в главата асистентката им, е освободен от съда, предаде БНР. 21-годишният младеж е пуснат от ареста, след като защитата му представи документи като доказателство за това, че младият мъж е много болен. Той имал високо кръвно налягане, заболявания на щитовидната жлеза и очите.
Вещо лице ще трябва да установи какво е здравословното състояние на обвиняемия Николов и дали заболяванията му са пречка, той да остане в следствения арест. Прокурорът по делото Радост Бошнакова, категорично възрази срещу съдебното решение. “Същият трябва да бъде осигурен, за да се изгледа делото. Сега ако избяга. Това, което разчетох от приложената епикриза, за мен е повишено кръвно налягане и заболяване на щитовидната жлеза. Това мисля, че човек с обикновени познания в областта на медицината може да даде като становище. Ние всички сме подложени на висок стрес. Имаме високо кръвно и страдаме от някакви заболявания. Какво означава това, че не трябва да идваме на работа ли?”, коментира тя.
До момента Тодор Николов отказва да обясни причините за агресивното си поведение, каза още Радост Бошнакова.
Срещу него е повдигнато обвинение за едро хулиганство и употреба на сила срещу беззащитни хора без личен мотив. Съдебното заседание, на което ще бъде разгледана повторно мярката за неотклонение на обвиняемия, ще се проведе след седмица.