Товарен бус се врязва в микробус с пътници, пътуващ по линията Бургас – Плевен

Транспортна фирма „М-Бус” благодари на свой шофьор за бързата и адекватна реакция, с която спасил живота на близо 20 пътници в микробус  по линията Бургас – Плевен. При тежкия инцидент  товарен бус  се врязал странично  в микробуса  на пътна отсечка малко след Сливен. На превозвача продължават да се обаждат пътници, за да изкажат благодарността си. „Живи сме,  заради бързата реакция на шофьора, който опита да избегне удара, а след това разби едно от стъклата  и ни помогна да излезем”, споделя пътничката Грета Кръстева.

Шофьорът-герой се казва Осман Исмаил и работи в „М-Бус” от 2013г. За части от секундата преди сблъсъка, той  вижда как към тях с бясна скорост странично приближава бус. Исмаил опитва да навлезе на банкета, но няма как да избегне удара. При катастрофата има трима пострадали, които веднага са откарани в болница, но за щастие животът на всички е вън от опасност. Самият шофьор е с рани по ръцете, защото вратите блокират и се налага да счупи едно от  стъклата , за да изкара пътниците, сред които има жени и малки деца.

Като причина за инцидента, водачът на товарния бус посочва техническа неизправност. Мъжът също реагира адекватно и помага за изкарването на пътниците. От „М-Бус” изпращат други превозни средства, които  транспортират хората до Велико Търново и Плевен.

Ударът е бил толкова тежък, че буквално помила чисто новия  „Фолксваген Крафтер”, a материалните щети са в такъв размер, че той повече няма да се използва. „За нас най-важното е, че животът на пътниците е вън от опасност. Благодарим на Осман за храбрата постъпка”, заяви управителят на „М-Бус” Румен Христов.