Трима души убити от мълнии за денонощие

Серия от инциденти, предизвикани от мълнии, взеха три жертви в страната в рамките само на денонощие. 68-годишен мъж от Стамболийски почина, а 49-годшният му приятел бе ранен от паднала мълния край язовир “Широка поляна” в района на Батак. Мълнията е паднала върху дървена барака, в която са се намирали двамата мъже, в резултат на което постройката се е запалила. При пожара единият мъж е загинал, а вторият е с изгаряния по краката и едната ръка. Сигналът за инцидента е подаден в 14.00 часа във вторник, а пристигналите на място пожарникари са загасили огъня напълно и не са му дали възможност да се разрасне и навлезе в гъстата иглолистна гора наблизо,съобщи Информационна Агенция “Фокус”. По-рано през вчерашния  ден край пловдивското село Маноле бе открито тяло на пастир, убит от мълния.
Гръм разруши къща в Добринище. Пострадала е жена, която по това време се е намирала в сградата. Жената е без опасност за живота. Природното явление предизвика и пожар, който впоследствие бе потушен.
Първата жертва на гръмотевичните бури у нас бе 40-годишен работник, който бе убит от мълния на столичния бул. „България“