Три страни от ЕС обмислят да върнат в България 7500 бежанци

Масови сблъсъци избухнаха между стотици мигранти от Афганистан и Еритрея в незаконен лагер в северния френски град Кале, пише The Daily Mail. Около 200 мигранти се сбиха, а причината за индицента е, че един от обитателите на лагера се прередил на опашка за храна. Френските власти обявиха, че в резултат на безредиците между мигрантите, един човек е със счупен крак, а друг – с повърхностни рани.

Три държави от ЕС искат да върнат в България 7500 бежанци, регистрирани или получили статут у нас, но избягали на Запад. Германия, Австрия и Унгария сигнализирали българското МВР за незаконно заловените чужденци, дошли от България, съобщава „Преса”.

За миналата година у нас са екстрадирани само 180 от тези бегълци, но съществува реална опасност това да се случи и с останалите.

Заради риска от бежанска криза силовият вицепремиер Меглена Кунева свиква спешна среща в началото на седмицата с министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и на отбраната Николай Ненчев. Една от мерките, които се очаква да набележат управляващите, е ускореното търсене на бивши казарми за настаняване на новодошли имигранти.

Със затопляне на времето потокът към България ще се засили, предупреждават от Държавната агенция за бежанците. Единствената причина, поради която все още има малко свободни места в центровете – около 2 хиляди, е фактът, че чужденците продължават да се насочват към Западна Европа.

Идва моментът, в който Европа ще започне да ни връща бежанци, признават с притеснение правителствени източници. В същото време повече от година у нас не действа никаква програма за интеграция. Имигрантите не искат да учат български език, защото планират да напуснат България, понеже е бедна, обясниха от агенцията за бежанците.

Освен от Сирия, през тази година ни очаква нова бежанска вълна от Ирак и Афганистан, сочат песимистичните прогнози на българските институции. /КРОСС/

 

 

8 Отзиви

  1. Информацията е манипулативна и не отговаря на истината!
    ЕС ако ще връща мигранти, то следва да ги върне там от където са дошли, а не да си измива ръцете с България. Сега е момента Премиерът ни да покаже "силните" си страни!!!

    • Глупости

      Щом са регистрирани като такива в БГ, значи ще ги върнат тук.
      Бойко ако имаше топки щеше да ги спира и връща още на границата с Турция. Така са му наредили, така прави. Послушник. Пък и Маккейн е много страшен.

      • Ние сме страна членка на ЕС, със статута даден им от Държавата имат права като нас в ЕС! Това е като историята с английските националисти, нищо повече.

        • Това не са граждани на ЕС, а бежанци.

          • Не четеш и плямпаш, Държавата им дава статут на бежанци, с който статут придобиват ПРАВАТА на всеки един гражданин в ЕС!!
            И не четеш пак, информацията е манипулативна и не отговаря на истината.
            1. Според официални данни на нашата Държава бежанците са около 2000 за миналата година. Разликата е меко казано драстична и предполага меко казано само въпроси и то не към бежнаците, а към управниците които си избираме.
            2. Заради битов скандал, както се "предлага" на общественото внимание, не можеш да пъдиш болшинството именно заради правата, които им дава ЕС.

  2. пълни глупости

    Бежанците нямат оснавни права, които се полагат на гражданите на ЕС. Май ти не си чел…

    • Ако си знаехте правата в Държавата, която обитавате нямаше да има проблеми с бежанци, нямаше да има дупки по улиците, нямаше да има корупция или поне не в такива размери, нямаше да има убийствено здравеопазване, образованието щеше да бъде в пъти над прословутите университети и щяха да раждат мозъци, а не бъдещи мигранти и да си "внасяме" раждаемост.
      Не нищо не знаете за правата Си.

  3. пълни глупости

    Има сайтове на тая темататика. Отвори ги и се образовай докато е време.