24-годишен работник загина при злополука при саниране на блок в Бургас

24-годишен работник загина при трудова злополука при саниране на блок в града.

24-годишният мъж почина след токов удар от неправилно свързан с електрическата инсталация климатик при саниране на блок в бургаския комплекс „Изгрев“. Хюсеин Юсуф от руенското село Дъскотна е паднал от височина 2 метра. Бил на втория етаж, когато допрял външното тяло на климатик, по което минавало ток. От удара загубил равновесие и паднал на плочника пред жилищния блок. Колегите му твърдят, че линейката се е забавила над половин час, но при идването й Хюсеин вече бил мъртъв. При удара със земята си глътнал езика. Мъжът издъхнал пред очите на чичо си, който бил бригадир. Починалият работник скоро щял да става баща, разказват негови колеги, които са в шок.

Злополуката е станала, когато работници изграждали метално скеле на последния вход, който ще се санира в блок 16 в бургаския комплекс.

Инспекцията по труда, която научи за инцидента от медиите, вече започна проверка,съобщи Нова тв. На мястото на инцидента бяха кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на регионалното развитие Николай Нанков

“Сега ще направим всички проверки в наши и на РДНСК заповедни книги, документацията по обекта дали е спазена, но ще призовем и всички останали институции, които са компетентни. И респективно, важно е да чуем и мнението на колегите от Инспекция по труда в случая. Съболезнования за нелепия инцидент”, коментира регионалният министър Николай Нанков.