3 години затвор за мъжа, който изрита пенсионерка на автобусна спирка

Три години затвор за Живко Кючуков, който през май с един ритник счупи крака на възрастна жена на спирка в Бургас. Това реши състав на Бургаския районен съд, информира Gramofona.com.

Делото приключи изключително бързо, за по-малко от два часа. Живко Кючуков призна напълно вината си и за това процесът протече по съкратената процедура. Това от своя страна му гарантира и присъда с 1/3 по-ниска от първоначално определената. „Признавам. Извинявам се, кипна ми“. Това са единствените що годе разбираеми думи на обвиняемия по време на делото.

През цялото време той се държеше неадекватно, постоянно изчакваше адвоката му да даде обяснение вместо него и само допълваше „Съгласявам се с думите му“. По време на процеса стана ясно, че 8 месеца след нападението, 73-годишната Виолета Христова все още има здравословни проблеми. Жената се придвижва с патерици, а медиците не са убедени дали тя ще се възстанови напълно заради по-напредналата й възраст.

25-годишният Живко Кючуков е с диагноза „шизофрения“. В деня на нападението обаче той напълно е разбирал и ръководел действията си. Те пък от своя страна се отличават с абсолютно незачитане на човешкото достойнство, смята прокуратурата.

От държавното обвинение настояваха за присъда в размер на 4 години и половина. Защитата на Виолета Христова пък настоя за максималното наказание по това обвинение, а именно 6 години затвор.