Представят втори том на „Известия на Исторически музей- Поморие” на 25 април

Доц. д-р Катерина Венедикова и доц. д-р Сергей Торбатов ще представят сборника „Известия на Исторически музей- Поморие” на 25 април 2017 г. от 18.00 ч. в Галерия „Дечко Стоев” – Поморие. Сборникът е издаден по повод отбелязването през 2017 г. на  20 години от откриването на Исторически музей –Поморие и 15 години от създаването на Музея на солта. В юбилейния том са включени най-новите научни работи на известни археолози, историци и етнографи, фокусирани както върху  историческото минало и културно богатство, така и върху многообразието на Поморие и прилежащия му регион.

2 Отзиви

  1. По случай 20 годишния юбилей служителите на Историческия музей ли си изхвърлиха счупените стари мебели и други ненужни вещи и хартии пред входа на музея, моля ?! Добре е , че почистват отвътре, но защо оставиха боклуците си отвън да ги разнася Поморийския вятър и разхвърлят бедни хора търсейки нещо полезно за тях, за огрев и т. н.

  2. Да се "задействат " ръководството на музея за парапети на стълбището и рампа , за да е достъпен Историческия музей за посетители в неравностойно положение ( ХОРА с двигателни проблеми ) .